Vánoce v 1.B

21.12.2012 16:40

Ráno jsme otevřeli dveře do třídy a tam nás čekalo malé překvapení - hrály tam koledy a byla tam tma, jen na stolech hořely svíčky. Dýchly na nás Vánoce.

V osm hodin jsme se přesunuli do školní jídelny, kde jsme zhlédli krátké taneční vystoupení, poslechli jsme si pásmo zimních básniček a společně se Sborečkem jsme si zazpívali ty nejznámější koledy.

Ve třídě jsme potom ochutnávali cukroví, které nám maminky zabalily do krabiček. Mňam! Po přestávce jsme se pustili do rozkrajování jablíček a pouštění lodiček ze skořápek. Moc nás to bavilo! Bohužel jednu lodičku jsme neuhlídali, a když se naklonila, roztavila kraj mističky.

Společně jsme si zazpívali několik koled, popovídali si o tom, jak kdo doma slaví Vánoce. A protože jsme byli při práci s ohněm poslušní a opatrní, mohli jsme si každý zapálit prskavku. Někteří z nás ji drželi v ruce poprvé a trochu se báli. Nakonec to byla legrace :-)

Ani Ježíšek na nás nezapomněl a nechal nám pod stromečkem malé drobnosti. Rolničky jsme hnedka rozezněli s písničkou: "Rolničky, rolničky, kdopak vám dal hlas?" Nakonec jsme si všechno sbalili do baťůžků, popřáli si hezké Vánoce a krásné prázdniny a vyrazili do jídelny na klobásku a bramborový salát.